Šolanje

Ste novopečeni lastnik oziroma lastnica pasjega mladiča ali pa bi radi nadgradili znanje in poglobili vez s štirinožcem? Pridružite se nam!

Športno kinološko društvo Fido Hrušica tečaje in treninge izvaja celo leto, namenjeni pa so tako novopečenim lastnikom pasjih mladičev, ki želijo psa naučiti poslušnosti, samokontrole in socializacije, kot tistim, ki bi radi nadgradili svoje znanje in poglobili vez s svojimi štirinožci.

Vse aktivnosti temeljijo izključno na pozitivni motivaciji psov oziroma nagrajevanju. Poseben poudarek dajemo grajenju odnosa pes-vodnik in vodnika naučimo ustrezne komunikacije s psom.

Delo poteka v majhnih skupinah, zato se lahko tečajnikom popolnoma posvetimo in jih podpiramo tudi z individualnim reševanjem težav.

V ŠKD Fido izvajamo male igralne pasje urice, vmesne in nadaljevalne tečaje, nudimo individualne ure ter organiziramo izpite iz poslušnosti.

Male igralne urice

V malih igralnih pasjih uricah se psi naučijo osnovnih vaj in povelij, spoznavajo novo okolje in ljudi ter se ustrezno socializirajo z ostalimi psi. Tečaj je primeren za pse vseh starosti, še posebej za mladiče (potem ko opravijo vsa obvezna cepljenja in dosežejo zadostno imunost).

Trajanje: 6 srečanj
Cena: 70 €

Najstniške muhice

Tečaj je primeren za pse, ki že znajo osnovna povelja, kot so sedi, prostor in poleg. V vmesnem tečaju ta znanja dodatno utrdimo in jih nadgradimo z novimi povelji in situacijami.

Trajanje: 12 srečanj
Cena: 130 €

Mestni repki

Na tečaju psi izpilijo osnove poslušnosti, usvojijo odpoklic v vseh okoliščinah ter se podajo na raziskovanje urbanega okolja. Pse (in vodnike) pripravimo na različne situacije v mestu - od omamnih dišav, hrupnih avtomobilov do hitrih elementov, ki niso plen (tekači, kolesarji, skupine ljudi). Tečaj je tudi priprava na izpit IPS A.

Trajanje: 24 srečanj
Cena: 180 €

Mestni maturanti

Tečaj je primeren za pse, ki so že opravili vmesni tečaj. Znanja iz vmesnega tečaja utrdimo in jih nadgradimo. Nadaljevalni tečaj je tudi priprava na izpit vaj iz poslušnosti B-BH.

Trajanje: 24 srečanj
Cena: 180 €